Elektrisch varen in opkomst!

Op de Nederlandse wateren gelden er steeds strengere regels wat betreft milieu en geluidsoverlast. In een aantal gebieden mag er enkel nog met een elektrische buitenboordmotor gevaren worden, of het varen met een fluistermotor wordt sterk gestimuleerd. Het is dan ook niet raar dat er op het water een verschuiving te zien is van benzinemotoren naar elektrische buitenboordmotoren.

Voor veel typen boten is tegenwoordig een geschikte elektrische motor te vinden; het varen van langere afstanden of juist korte, het enkel gebruiken als trolling motor, voor een lichte rubberboot of juist een wat zwaardere sloep.

Al onze fluistermotoren werken op een accu, produceren geen uitlaatgassen en zijn daardoor milieuvriendelijk. 

Sinds 2009 zijn de fluistermotoren van het merk ETM-TEC op de Nederlandse markt beschikbaar. De motoren zijn onder de vlag van Tradekar (in 2018) vernieuwd en voorzien van een nog betere techniek. Deze fluisterstille motoren zijn van goede kwaliteit en altijd op voorraad. Het is zowel mogelijk om losse motoren te bestellen als complete sets.

Naast de motoren van ETM-TEC hebben wij ook elektrische buitenboordmotoren van het merk ePropulsion in ons assortiment. Deze zeer hoog aangeschreven motoren zijn beschikbaar in verschillende schachtlengtes en PK.

Al onze motoren zijn onderhevig aan kwaliteitscontroles en wij zijn continue bezig met innoveren om zo nog beter in te kunnen springen op de vragen uit de markt.

Tradekar Benelux BV is een internationale ontwikkel- en verkooporganisatie van voornamelijk automotive after-market en caravan- en camping gerelateerde producten. Wij leveren zowel nationaal als internationaal aan de groothandel en de retailmarkt een ruim assortiment aan auto- en caravan accessoires. Met fluistermotor.nl boort Tradekar een voor haar nieuwe markt aan en verstevigt hiermee haar positie in de recreatieve sector.